مراحل گرفتن حکم تخلیه + مدارک لازم برای حکم تخلیه + معرفی وکیل جهت گرفتن حکم تخلیه
برای دانستن مراحل گرفتن حکم تخلیه ملک،مغازه یا مستاجر کلیک کنید
- حکم تخلیه ملک چیست و به چه معناست ؟
- مراحل گرفتن حکم تخلیه با شرایط آن
- معرفی وکیل متخصص حکم تخلیه (برای تخلیه فوری)
- گرفتن حکم تخلیه و تحویل ملک در کمترین زمان و هزینه
- بیرون کردن مستاجر در ایام فوری
- حکم تخلیه ملک را چگونه باید اجرا کرد
- مراحل توقف حکم تخلیه ملک و مغازه؟
- برای مشاوره با وکیل متخصص حکم تخلیه اینجا کلیک کنید
مراحل گرفتن حکم تخلیه ،قرارداد اجاره نوعی از قرارداد هاست که این روز ها بسیار با ان سر و کار دارند. اجاره عقد و توافقی است که به واسطه آن مستاجر می تواند از منافع یک ملک (خانه،مغازه و حجره..)تا زمان پایان قرارداد همانند مالک استفاده نماید و در برای این استفاده از ملک اجاره به صاحب آن پرداخت نماید. بر اساس قرارداد فی مابین مستاجر و مالک در مقابل هم تعهدات و وظایفی قانونی دارند. در صورتی انجام نشدن ان توسط مستاجر، صاحب ملک میتواند حکم تخلیه بگیرد.
حکم تخلیه اصلا چیست؟
حکم تخلیه یعنی در معنای لغت به معنی خالی کردن می باشد ولی در معنی حقوقی عبارتند از گرفتن ملک از متصرف به گونه ای که صاحب آن بتونه بدون مشکلی، هرگونه منافع از ملک خودش ببره.
معمولا تخلیه ملک بین رابطه های موجر و مستاجری مطرح می شود. مثلا در موردی که قرارداد اجاره به صورت شفاهی یا مکتوب وجود داشته و مستاجر بعد از اتمام مدت اجاره یا سایر موارد که موجب فسح قرارداد میشه ، از تحویل ملک خودداری کند، صاحب یا مالک قانونی میتواند با مراجعه و دادخواست دستور تخلیه ملک خود را از دادگاه بگیرد.
دستور تخلیه یا حکم تخلیه تفاوت در چیست؟
برای انجام تخلیه ملک مسکونی یا مغازه .. از دو راه می توان اقدام کرد:
- تقاضا برای دستور تخلیه ملک
- تقاضا برای صدور حکم تخلیه ملک
تقاضا برای دستور تخلیه ملک:
دستور تخلیه ملک زمانی می تواند صادر شود که مدت زمان اجاره پایان یافته باشد فقط در این موارد می توان تقاضا برای صدور تخلیه ملک نمود:
- فقط در مورد قرارداد ملک مسکونی باشد و در موارد دیگر دستور تخلیه صادر نمیشود.
- قرارداد مورد بحث فقط اجاره باشد و در سایر موارد دستور تخلیه صادر نمیشود.
- قرارداد مورد دعوا سند عادی باشد(اجاره نامه عادی بنگاه و..)
- مدت اجاره مشخص باشد.
- دو نسخه از اجاره وجود داشته باشد و هر دو نسخه به امضای طرفین رسیده باشد.
- دو نفر شاهد امضا کنند اجاره نامه باشند.
- مدت اجاره حتما باید تمام شده باشد.
مطالب مرتبط : برای مشاوره با وکیل متخصص ملکی و گرفتن حکم تخلیه کلیک کنید
در صورت داشتن این شرایط و با مراجعه و دادن دادخواست تخلیه ملک به یک از مراکز شورای حل اختلاف محل ملک مسکونی یا مغازه ، در مدت کوتاهی دستور تخلیه خواهید گرفت.معمولا گرفتن دستور تخلیه نیاز به اجراییه ندارد و معمولا تا یک هفته صادر و پس از ابلاغ تا 3 روز اگر تخلیه صورت نگیرد دستور تخلیه در روز و ساعت مشخص توسط مأمور اجرا انجام خواهد شد.
تقاضای حکم تخلیه
مراجع صدور دستور تخلیه و حکم تخلیه
تقاضا برای صدور حکم تخلیه ملک
حکم تخلیه یعنی حکمی می باشد که توسط دادگاه صادر میشود اما در مورد موارد مسکونی مرجع اصلح شورای حل اختلاف محل ملک می باشد. گرفتن حکم تخلیه مستلزم برگزاری جلسه دادگاه ، و صدور حکم تخلیه توسط مراجع قضایی، و بردن پرونده به اجرای احکام می باشد.
فرق اصلی حکم تخلیه با دستور تخلیه اینجاست که در زمانی که نیاز به صدور حکم تخلیه است، حتما باید جلسه دادگاه برگزار و نظر طرفین شنیده شود، اما برایدستور تخلیه نیاز به جلسه دادگاه نیست و فقط درخواست مالک به قرارداد اجاره صادر میشود.
مراحل گرفتن دستور تخلیه
- در زمان انقضای مدت زمان اجاره ملک مسکونی، صاحب خانه با رفتن به شورای حل اختلاف محل درخواست صدور حکم تخلیه میکند.
- از نظر قانونی، دستور تخلیه به منزله دستور بوده و رای قضایی محسوب نیست، لذا تشریفات قضایی لازم نیست نیازی به دادن دادخواست به صورت رسمی و واریز هزینه نیست و بر عکس رویه قضایی که پروسه طولانی دارد.
- بعد از آن که پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شد، صاحب خانه با مراجعه به شعبه نسبت به واریز ودیعه یا پول پیش به حساب دادگاه نموده و درخواست دریافت دستور تخلیه مینماید.
- این دستور توسط واحد اجرای احکام لازم اجرا میشود.
مدارک لازم برای حکم تخلیه
- برگ دادخواست
- سند مالکیت یا قولنامه
- اصل قرارداد اجاره
- مدارک هویتی مالک
نحو اجرای حکم تخلیه
پس از این که صاحب خانه با مدارک و مستندات ثابت کرد که مستاجر باید مورد اجاره را تخلیه کند، حکم صادر میشود. حدوداً پس از مدت ۲۴ ساعت از صدور رای و ابلاغ ان به مستاجر. باید بعد از ۷۲ ساعت اقدام به تخلیه کند.
مبلغ پول پیش یا ودیعه نزد صاحب خانه است باید به مستاجر عودت گردد و قبض آن به دادگاه تحویل شود. در واقع حکم تخلیه زمانی صادر خواهد شد که ودیعه نزد مالک به مستاجر برگردانده شده باشد.منبع سایت